2011-09-22

2177 : Wordfeud fusk - Fuska i Wordfeud

    ÖJ! Kom du hit via iPhone? Då kanske du vill läsa detta :)
Wordfeud är en populär app som i princip är en tolkning av Alfapet/Scrabble, med skillnaden att den attraherar lite dummare folk än vad Alfapet eller Scrabble normalt gör. Det är både bra och tråkigt. Bra för att man vinner ungefär elva av tio partier man spelar och tråkigt för att, ja, man vinner elva partier av tio. "Buhu, det stämmer inte! Jag har vunnit över dig, Rexjävel!" tänker du kanske om du är en av dem där som jag förlorat mot men du måste då fråga dig - tror du inte jag gjorde det lite medvetet för att jag slutade bry mig eller var det kanske för att jag valde resign vid första anblick av din "svenska"? Skit samma.

Varför ska man fuska i Wordfeud?
Det ska man inte. Klarar man inte av att vinna på egen hand så förtjänar man faktiskt inte att vinna. Det tillhör däremot kritiskt och kreativt tänkandes sfärer att hitta på system och metoder som eventuellt hade kunnat användas för fusk, vare sig man sedan fuskar eller inte. System och idéer är i hög mån avsedda att testas lite. Synas i sömmarna. Tåla en stund utanför lådan.

Men ibland blir det fel
Här beskrev jag tidigare en metod för fusk som troligtvis inte ens fungerade men som olyckligtvis fick en viss spridning på webben. Denna spridning i kombination med folks allmänt låga nivåer i det svenska språket och därur födda vilja till att testa obskyra metoder som kanske, om så bara kanske, kompenserar för deras handikappade vokabulär, skapade en konsekvens som jag som person inte är helt bekväm med: Andras arbete på annan plats drabbades och min galna idé här beskriven fick konsekvensen att fusksuget folk faktiskt försökte utföra metoden som beskrevs.

Lösning
Metoden är nu mera bortplockad härifrån och kommer inte tillbaka. Och jag riktar en ursäkt till de drabbade. Det var aldrig min avsikt att folk skulle fjanta sig på riktigt utifrån de ord jag skrivit och det var tokigt att min galna idé blev tydligen folks verklighet. Sorry..mest läst senaste 30 dagarna